Budabeats pres.: SOUL CURE with Florian Keller (D)

Havi klubestünk indul a Fogasházban, ahol a házigazdák mellett egy-egy híres lemezgyűjtő fogja bemutatni a legvadabb vinyl kincseit az 1950-60-70-80-as évekből. Október 18-án, pénteken startol a Soul Cure, Európa egyik legkomolyabb funk gyűjtőjével:

„Fuck the hype, here comes the nice!”, ahogy müncheni vendégünk, a veterán funk DJ, Florian Keller mondaná. A ’60-as évek végétől a kora ’80-as évekig mindent felkutat, aminek köze van a stílushoz, és van egy jó hírünk: a táncparketten bombaként működő dobok és a basszusfutamok izgatják igazán a fantáziáját.

Azt mondják, Quantic, DJ Shadow, Cut Chemist és Keb Darge mellett övé a világ egyik legtakarosabb funk-kislemez gyűjteménye, amit idestova 30 éve építget.Öt évesen vette első lemezét felesben anyukájával (Beatles – White Album), aztán beindultak a dolgok. Naná, hogy minden suli-buliban ő volt a DJ, ’86 óta nyomja klubokban, ’93-ban startolt a Poets of Rhythm főnök Jan Weissenfeldt-tel közös, azóta is futó sorozata a Funk Squad, 2002-ben pedig Party-Keller néven indított saját klubestet, ahol a funk mellett a klasszikus NY-i block partik disco/boogie/rap klasszikusait is játsza.

A 2000-es évektől jelennek meg válogatáslemezei a német Compost és Perfect Toy kiadóknál, rádió műsort vezet és persze folyamatosan DJ-zik a világ legkülönbözőbb pontjain. Magyarországon jó tíz éve nem járt, úgyhogy épp itt volt az ideje a visszatérésnek.

FACEBOOK EVENT

*Budabeats presents*
SOUL CURE

2013.10.18. péntek 22h

Fellépők:
FLORIAN KELLER (D – Compost Rec.)
Dj Gandharva (Budabeats)
Dj Von Yodi (Mana Mana)

Fogasház (1073 Bp., Akácfa utca 51.)
A belépés ingyenes!

http://www.budabeats.com/
http://www.fogashaz.hu/
http://www.party-keller.net/

http://www.mixcloud.com/floriankeller
http://www.mixcloud.com/gandharva

Do you like it? Your comments are more than welcome!

Powered by Facebook Comments