LIZA, THE FOXFAIRY ON 7″ VINYL!! THE SECOND LIMITED EDITION BUDABEATS VINYL :: BUBE-028

Budabeats Records is proud to present the 7” EP release of the original soundtrack of multiple award winning Hungarian comedy, Liza, The Fox Fairy.  The story in a nutshell: Liza is a nurse, seeking love desperately. Her only friend is a long-dead Japanese pop star, who turns her into a fox-fairy out of jealousy. For this reason,  every man who desires Liza shall suffer a horrible death.

The Japanese backgrond indicates that the soundtrack of the movie is not your avarage background music but authentic 1960’s style Japanese pop songs recorded with vintage gear, written / produced and sung in Japanase by composer Ambrus Tövisházi (of former Erik Sumo fame). Tövisházi worked on the material for more than five years. He listened to tons of Japanese beat songs from the sixties to be able to reproduce the sound of that era perfectly.

As we consider the music by far more than a usual comedy-soundtrack we decided to release four songs of the soundtrack on a limited 7 inch vinyl recording.

’Dance, Dance Have A Good Time’ and ’Doki Doki’ are heavy surf rock tunes on side A, while side B contains the romantic ballad ’Forever (My Love)’ and the funky stomper ’Funky Booeeiing’.

The 7” is distributed via Reckord Shack Distribution and will be available at record shops worldwide, all big online stores or directly from the labels Bandcamp site: http://budabeats.bandcamp.com.

Artist: Erik Sumo & the Fox Fairies
Title: Liza, the Fox Fairy
Release date: 14th of December 2015
Label: Budabeats
Cat#: BUBE-028
Format: 7” vinyl

A magyar zenetörténet első magyar-japán surf rock filmzenéje a számos nemzetközi díjat besöpört Liza, a rókatündér c. film eredeti betétdalai. A zeneszerző Erik Sumo, alias Tövisházi Ambrus megszámlálhatatlan ázsiai popzenét hallgatott meg a ’60-as évekből, hogy elérjék a korszakra jellemző autentikus japán beat hangzást. A hangszerelésnél és a felvételnél is külön figyeltek arra, hogy csak korhű technikát használjanak: Neumann mikrofonokat, Ludwig dobfelszerelést és a gitárhangzást is ehhez igazították. Így elmondható, hogy akár Japánban is felvehették volna az anyagot, 50 évvel ezelőtt.

Ennek megfelelően a Budabeats kiadó nem hagyhatta, hogy pusztán mp3 fájlok formájában „maradjon fenn” az utókor számára a Liza zenéje. A kiválasztott négy szám tehát méltóképpen vinyl lemezen jelenik meg. A Dance, Dance Have A Good Time és a Doki Doki pörgős surf rock számok az A oldalon, míg a B oldalon Liza (Balsai Mónika) énekével megtoldott Forever (My Love) ballada és a szintis funk bomba, a Funky Booeeiing hallható.

A lemez megrendelhető online a kiadótól (http://budabeats.bandcamp.com/), ill. kapható a kisebb-nagyobb hazai lemezboltokban. A lemezt a világ többi részén a Shack Distribution terjeszti.

Do you like it? Your comments are more than welcome!

Powered by Facebook Comments