SOUL CURE @ VICTOR KISWELL (PARIS, FR)

victorkiswell02Honnan szerzi Madlib a mintáit? Kitől gyűjti be a legritkább lemezeit Gilles Peterson? A megoldás: Victor Kiswell, a francia főváros leghíresebb lemezdílere.

Mániás lemezgyűjtése főállássá változtatta hobbiját; dj-k és gyűjtők számára szerez be soha nem látott lemezeket, producereknek keres soha nem hallott dob-brékeket és mintákat, illetve filmkészítőknek segít eligazodni az audio-világ poros barázdái közt, hogy biztosan megtalálják a legmegfelelőbb aláfestést.

Már kiskorában elkapta a fekete zenék lüktetése, így a soul, a funk és jazz alapjáraton működik nála. Korunk egyik legsokoldalúbb gyűjtőjével állunk szemben, aki akkor sem jön zavarba, ha pakisztáni folk, korai kanadai electro, angol library, etióp afrobeat, német latin-jazz, francia jerk vagy bollywoodi filmzenékről van szó.

2002-es „The Urge” című válogatáslemeze mai szemmel is tiszteletet parancsoló produkció, és hogy azóta hol tart a mikrobarázdák gyűjtésében? Érdemes ránézni a honlapjára, ahol folyamatosan frissíti és hangmintákkal illusztrálja lemezparkját.
Néhány név, akiket ellát(ott) bítekkel: Q-Tip, Madlib, Egon, Cut Chemist, Kon and Amir, Alchemist, Lord Finesse, Dez Andres és Francois K.

2014. január 24. péntek 22h

SOUL CURE

Fellépők:
Victor Kiswell (F)
Dj Gandharva
Dj Von Yodi

Fogas Ház (1073, Akácfa utca 51.)

A belépés ingyenes!

http://www.victorkiswell.com/
http://www.budabeats.com/
http://soundcloud.com/victor-kiswell
http://www.mixcloud.com/gandharva

Do you like it? Your comments are more than welcome!

Powered by Facebook Comments